19 Aralık 2009 Cumartesi

Kulak çınlaması deyip geçmeyin

Almanya'nın Köln kentindeki PAN Klinik'in Kulak Burun Boğaz Bölümü Başkanı Dr. Fahri Yıldız, kulak çınlamasının bir çok hastalığın habercisi olabileceğini söyledi. Yıldız'a göre, kulak çınlamasını ciddiye almak ve "Nasıl olsa geçer" dememek gerekiyor.


Çapa Tıp Fakültesi mezunu ve uzmanlığını Ulm Üniversitesi'nde yapan 30 yıllık doktor Yıldız, kulak çınlamasının nedenleri hakkında, 'Bu nedenler çeşitlidir.

Ama en sık rastlananlar iltihaplı hastalıklarda orta kulakta sıvı toplanması, ani işitme kaybı, boyun damarlarında meydana gelen daralmalar, stres, adale kasılmaları, çene eklemindeki problemler, yüksek tansiyon, damar tümörleri ve kulak zarında delinme' dedi.

Dr. Yıldız sözlerini şöyle sürdürdü:

'Göçmen kökenlilerde strese bağlı kulak çınlaması daha sık görülüyor. Özellikle son yıllarda bunda bir artış var. Nedeni tespit edilemeyen çınlamalarda tavsiyemiz bu sesi mümkün olduğunca yok kabul edin.

Yatarken hafif bir müzik dinleyin. Yüksek tansiyonunuz varsa buna karşı tedbir alın. Yeterince uyuyun. Çok yorulmayın. Sağlıklı beslenin.'

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder